SEAT Randers

Sådan kommer du og din SEAT godt og sikkert frem i vintervejret

Vinterkulden har indfundet sig med de udfordringer, der følger med, når der er sne, slud og sjap på vejene.

Derfor er det nødvendigt at tage nogle forholdsregler, der kan bringe dig sikkert frem og desuden tjekke en række ting, som betyder at din bil vil fungere optimalt i vintertrafikken. 

Vinterdækkene skal frem

Når gennemsnitstemperaturen falder til under syv grader, er det tid til at få vinterdækkene på. Samtidig er det vigtigt at sikre, at dækmønsteret vil være mindst 3 mm resten af vinteren, så du sikrer optimalt vejgreb og mindst mulige bremselængde. Hvis det ikke allerede er sket, hjælper vi dig med at skifte til vinterhjul - og vi tjekker selvfølgelig dækmønsteret ved samme lejlighed. 

Sprinklervæske og batteri

Du bruger langt mere sprinklervæske om vinteren end som sommeren. Derfor skal du jævnligt tjekke standen, så du ikke løber tør for sprinklervæske på et uhensigtsmæssigvt tidspunkt. Hav altid ekstra sprinklervæske i bagagerummet. Og husk at du ikke bør benytte sprinklervæske i hård frost før bilen er varm. Batteriets kræfter formindskes, når temperaturen falder, samtidig med, at det skal bruges mere til eksempelvis sæde- og rudevarme, viskere og ventilation. Derfor skal du også være sikker på, at batteriet er i topform. Vi tjekker selvfølgelig gerne begge dele for dig. 

Bremser og vinduesviskerne er alfa og omega

Hvis det er længe siden, du har fået tjekket dine bremser, bør du få det gjort her på værkstedet før vinteren for alvor sætter ind.

Desuden skal du holde øje med viskerbladene. Tjek at gummiet ikke er revnet eller hårdt så det lave striber på forruden og generer dit udsyn.

Få styr på oliestanden og kølervæsken


605eb480-1ad8-4fc2-b3d2-4cdf1f8df074_637741337025970990.jpg

Du kan eventuelt bede os om at tjekke oliestanden og kølervæsken samtidig med, at du får skiftet til vinterhjul. Begge dele er helt afgørende for din bils driftssikkerhed, når det for alvor bliver koldt. Frost kan i værste fald ødelægge køleren på din bil.

Tjek lyset og beskyt tæpper, gummilister og låse

Hvis du starter vintersæsonen med at give dine låse olie og spraye alle gummlister med silikone, er du sikker på at have nem og ubesværet adgang til din bil uanset hvor koldt det bliver. En gummimåtte vil beskytte det ellers vandsugende tæppe imod vinterens fugt og snavs. Tag en tur rundt om bilen for at sikre at alle lygter, blinklys og tågelys virker. 

Du er altid velkommen til at kontakte din servicerådgiver, hvis du har spørgsmål til, hvordan din bil bliver 100% vinterklar. 

Is og dug på ruderne

Et godt udsyn er alfa og omega i vintertrafikken, hvor uforudsete situationer nemt kan opstå. FDM giver i en artikel en række praktiske råd til, hvordan du sikrer dig det nødvendige overblik.

Læs artiklen

Gode råd til kørsel i vintervejret

Kørsel i snevejr:
 • Tag afsted i god tid.
 • Før du kører skal du sørge for at bilens ruder og lygter er rene.
 • Vær ekstra opmærksom på glat føre ved lavninger, skove, broer, skrænter og vådområder.
 • Masser af frisk luft i kabinen modvirker, at ruderne dugger. 
 • Giv tegn i god tid, når du skal svinge.
Hvis bilen skrider ud:
 • Træd på koblingen.
 • Løft foden fra speederen.
 • Ret op og styr bilen ligeud.
 • Brems i ét eller højst et par sekunder.
 • Slip bremsen og styr bilen ind på kursen - styr og brems eventuelt flere gange, men kun i korte øjeblikke. 
 • Sørg for at styre med bløde, rolige bevægelser.

Vi ønsker dig god og sikker tur i vintertrafikken.